Online een misdaadspel oplossen? Dat kan!

Online een misdaadspel oplossen? Dat kan!

Zoek je nog een activiteit om thuis te doen, maar toch een die je samen met vrienden of familie kan spelen online? Wij geven je enkele redenen waarom Crimibox het perfecte moordspel voor thuis is.

Een levensechte ervaring

Wij weten hoe goede mysteries in elkaar zitten. Jimmy, de founder van Crimibox, werkte al meer dan 12 jaar bij de politie wanneer hij beslist om Crimibox op te starten. Hij probeert binnen elk dossier zijn kennis voor het levensechte politiewerk te combineren met zijn passie om helemaal zijn eigen ding te doen. Het resultaat? Een onvoorstelbaar realistisch en uniek moordspel waarbij detectives enkele sluwe criminelen op de hielen kunnen zitten.

Een spel in een grote criminele wereld

Wij hechten veel belang aan het feit dat onze moorddossiers heel erg realistisch zijn. Zo waan je je een echte detective. Het is niet zomaar een crime spel voor thuis, het is meer een volledige wereld waarin jij als detective de hoofdrol speelt. En daarvoor heb je realistische dossiers nodig. Per moordspel kan je de aangepaste politiedocumenten, foto’s en bewijsmateriaal vinden. Net zoals in een echt moordonderzoek.

Wat is een intens moordonderzoek zonder geniale verdachten en een bloeddorstige moordenaar? Wat ooit begon als een misdadig idee, is nu realiteit. Onze verdachten hebben sociale media, hun eigen websites, en misschien zelfs een telefoonnummer dat je kan achterhalen. Als detective moet je creatieve manieren verzinnen om je verdachten aan de tand te voelen. Een telefoontje met je hoofdverdachte? Of misschien een mailtje naar een kroongetuige? Dit is jouw onderzoek. Jij bepaalt helemaal zelf hoe je dit levensechte moordonderzoek zult voeren.

1 moord, 1000 hulplijnen

Sommige detectives vinden het fantastisch om uit te zoeken wat de volgende stap is en willen totaal geen hulp bij het verloop van het moordonderzoek. Andere spelers werken dan weer het liefst samen met enkele geniale partners in crime die met slimme tips je uit de nood helpen. Daarom hebben we in elk detective spel voor thuis altijd een persoonlijke assistent klaarstaan. Die assistent is een chatbot die onze detectives bijstaat en begeleidt door het spel. Zit je even vast? Dan geeft je partner in crime met plezier een extra tip. Compleet spoilervrij natuurlijk. Tenzij je echt antwoorden nodig hebt.

Blijf je vastzitten ondanks de hulp van je persoonlijke assistent? Geen enkel probleem want we hebben een Facebookgroep: Crimibox Office. In deze community zitten meer dan 12.500 ervaren detectives aan wie je altijd vragen kan stellen. Zij doen niets liever dan jou uit de nood helpen bij je onderzoek. Uiteraard opnieuw zonder ongewenste spoilers.

Ontspanning door inspanning tijdens ontsnapping

Wanneer je een spel speelt, is het altijd leuk als je kan ontspannen. Het wordt pas echt helemaal top als je ook even kan ontsnappen aan de realiteit. Je kruipt in de huid van een echte detective en verkent de huiveringwekkende wereld binnen jouw moordonderzoek. De inkomende werkmails kunnen gerust enkele uren wachten wanneer je net een nieuwe clue hebt ontvangen. En die honderden meldingen op je smartphone? Die zullen er niet voor zorgen dat je de moordenaar vindt. De puzzels en raadsels daarentegen wel. Ze geven je ook het gevoel dat je een escape room thuis aan het spelen bent.

Van ver en dichtbij

Na zoveel keer te bellen met familie of vrienden weet je niet altijd meer wat te doen. Een gezelschapsspel spelen over de telefoon klinkt makkelijk, maar is moeilijker dan je denkt. Je hebt daarom een verbindend element nodig: online een complexe moordzaak tot een goed einde brengen. Door de begeleidende chatbot en het online speuren kan je heel makkelijk de moordenaar ontmaskeren. Koop een moordzaak, deel je scherm en je bent klaar om de waarheid te onthullen, detective!

Conclusie

Ben je een groentje in moordmysteries oplossen of reeds een ervaren detective die direct de moordenaar kan ontmaskeren? Jouw perfecte moorddossier ligt voor je klaar bij Crimibox.

Terug naar blog

Wil jij ook een misdaadzaak oplossen?