5x Bloedstollende True Crime Series op Netflix

5x Bloedstollende True Crime Series op Netflix

Ben jij ook zo dol op true crime? In dit blog geven we je 5 crimineel goede tips over bloedstollende series op Netflix, die allemaal gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen over moordenaars en misdaad. Dus pak je popcorn er maar snel bij en ga er lekker voor zitten: deze true crime reeksen zijn écht het bingewatchen waard!

true crime reeksen

True Crime reeksen op Netflix

Steeds meer mensen raken gefascineerd door waargebeurde verhalen over moord en misdaad. Er zijn talloze true crime podcasts en true crime blogs waar je je heerlijk kunt onderdompelen in deze waargebeurde mysteries. Het is dan ook niet zo vreemd dat het aanbod van true crime series ook flink gestegen is de afgelopen jaren. Eén van de voorlopers in dit aanbod is de streamingssite Netflix. In deze blog ontdek je 5 bloedstollende true crime reeksen op Netflix. Onze aanraders om crimineel goed te bingewatchen!

Tip 1: Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story

  • Deze true crime serie gaat over: Jeffrey Dahmer
  • Soort serie: Miniserie
  • Jaar van release: 2022
  • IMDB-score: 7,9

Waar gaat deze Netflix serie over?

Jeffrey Dahmer werd gearresteerd in 1991, toen de politie verschillende lichaamsdelen ontdekte, waaronder afgehakte hoofden, en talloze polaroids van verminkte lichamen in zijn appartement in Milwaukee. De moordenaar bekende dat hij minstens 17 mensen had vermoord, terwijl hij de politie lange tijd wist te ontwijken tijdens zijn moordpartijen die zich over 13 jaar verspreidde.

Hij werd veroordeeld tot zestien keer levenslang, maar werd uiteindelijk in 1994 vermoord door een andere gevangene. In deze Netflix serie worden deze gewetenloze misdaden blootgelegd. Hoe heeft het structureel falen van de politie ervoor gezorgd dat één van Amerika’s meest beruchte seriemoordenaars zijn moorddadige daden meer dan een decennium lang kon voortzetten?

Bekijk hier de trailer:

Tip 2: O.J.: Made in America

  • Deze true crime serie gaat over: O.J. Simpson
  • Soort serie: Documentaire
  • Jaar van release: 2016
  • IMDB-score: 8,9

Waar gaat deze Netflix serie over?

Orenthal James Simpson, oftewel O.J. Simpson, is een Amerikaanse voormalig American football-speler en acteur.

Hij kreeg wereldwijde bekendheid naar aanleiding van de beschuldiging zijn ex-vrouw en haar vriend te hebben vermoord. Voor deze dubbele moord werd hij in 1995 na een lange strafzaak vrijgesproken, maar in een civielrechtelijke zaak schuldig bevonden. In deze alom geprezen documentaire wordt zijn opkomst en ondergang uitvoering belicht.

Bekijk hier de trailer:

Tip 3: Manhunt

  • Deze true crime serie gaat over: Levi Bellfield
  • Soort serie: Drama
  • Jaar van release: 2019 – 2021
  • IMDB-score: 7,6

Waar gaat deze Netflix serie over?

De moord op de uit Frankrijk afkomstige Amelie Delagrange op Twickenham Greene in augustus 2004 wordt gelinkt aan de moord op Marsha McDonnell in 2003. Ook lijkt er een verband te zijn met de ontvoering en moord op Milly Dowler toen ze in 2002 van school naar huis reisde.

DCI Sutton krijgt de zaak toegewezen. Hij is enorm gedreven om deze zaak op te lossen, hoewel er weinig bewijs in de zaak is. Dankzij de ijver van hem en zijn collega’s komt er een doorbraak in de zaak. De dramaserie Manhunt is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over de jacht op seriemoordenaar Levi Bellfield.

Bekijk hier de trailer:

Tip 4: Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer

  • Deze true crime serie gaat over: The Night Stalker
  • Soort serie: Documentaire
  • Jaar van release: 2021
  • IMDB-score: 7,5

Waar gaat deze Netflix serie over?

In 1985 vond in Los Angeles niet alleen een hitterecord plaats, maar ook een reeks gruwelijke moorden. De slachtoffers hadden niks met elkaar gemeen en waren mannen, vrouwen en kinderen. De jonge rechercheur Gil Carrillo en Frank Salerno van de afdeling moordzaken begonnen aan een race tegen de klok om de Night Stalker te pakken te krijgen.

Bekijk hier de trailer:

Tip 5: Conversations with a Killer: The John Wayne Gacy Tapes

  • Deze true crime serie gaat over: John Wayne Gacy
  • Soort serie: Documentaire
  • Jaar van release: 2022
  • IMDB-score: 7,1

Waar gaat deze Netflix serie over?

Hij dineerde met de machtigen der aarde en aasde op de kwetsbaren. Onder zijn brede glimlach zat de gruwelijke duisternis van de sadistische seriemoordenaar John Wayne Gacy. Deze man werd uiteindelijk opgepakt, schuldig bevonden van de moord op 33 mensen, en ter dood veroordeeld.

Zijn grimmige verhaal staat centraal in deze documentaire, waarin onder andere nog nooit eerder vrijgegeven audiomateriaal zit van het verhoor van Gacy. Ook komen de agenten voorbij die de lichamen opgraven uit de kruipruimte van Gacy’s huis in de buitenwijken van Chicago.

Het audiomateriaal vormt een rode draad van deze huiveringwekkende documentaire over Gacy’s moordpartij, terwijl nieuwe interviews met onderzoekers en overlevenden de gruwel van zijn misdaden volledig in beeld brengen.

Bekijk hier de trailer:

Nog meer true crime op Netflix ontdekken?

Lees dan onze uitgebreide kijktips over:

Zelf een levensechte zaak oplossen?

Ben je na het bingewatchen van je favoriete true crime series toe aan wat actie? Kruip dan in de huid van een rechercheur tijdens onze levensechte moordspellen

True crime reeksen

Crimibox is in 2017 opgericht door oud-rechercheur Jimmy en omdat hij zelf 12 jaar voor de Federale Politie van België heeft gewerkt, gaan onze mystery games over levensechte politiezaken. Daarom krijg je bij onze Crimibox Dossiers – net als bij het echte politiewerk – documenten, foto’s en allemaal verschillende bewijsmaterialen toegestuurd, waarmee je dan uiteindelijk de puzzel moet kraken. Heb jij het in je om een levensechte moord op te lossen tijdens een spel?

Ontdek al onze detective spellen in onze webshop.

Vond je dit een crimineel goed blog?

Lees snel verder:

Terug naar blog

Wil jij ook een misdaadzaak oplossen?