Luistertip: True Crime Podcast Shetectives

Luistertip: True Crime Podcast Shetectives

Ben je ook zo benieuwd hoe een onderzoek van een echte privé detective verloopt? Wat zijn de do’s en don’ts? De spannendste momenten? En de allergrootste blunders? In de podcast Shetectives nemen detectives Irma en Marloes je mee in het échte leven van een privé detective. Zonder script. Maar met een realistische, eerlijke blik. Is het leven als privé detective echt zo spannend? In dit blog leggen we deze Shetectives onder de loep. Ken jij deze waar gebeurde misdaad podcast al?

shetectives podcast

Waar gaat Shetectives over?

Deze podcast gaat over de spannende en minder spannende werkzaamheden van privé-detectives. Het geeft je een antwoord op de vraag: de wereld van een detective straalt één en al spanning en sensatie uit. Maar is dat in werkelijkheid ook zo?

Wie zijn het gezicht achter deze podcast?

Deze true crime podcast is opgericht door Irma en Marloes. Zij hebben beiden een verleden bij de politie en de overheid in Nederland. Tegenwoordig runnen ze ieder allebei een eigen recherchebureau (Shetect en Rebuss). Sinds maart 2022 nemen Marloes en Irma je met hun podcast mee in de wereld van het onderzoek van een privédetective. In deze eerste introductie aflevering stellen de dames zich zelf aan je voor:

Irma en Marloes over hun werk als privédetective

Ben je nieuwsgierig wat werk van de privé-detective écht inhoudt? Is het alles wat je je er als leek bij voorstelt? Hoeveel spanning en sensatie beleef je tijdens de onderzoeken? Maken de Shetectives bijvoorbeeld in het echt ook gebruik van een krant met kijkgaten? Zijn hoedjes, brillen en pruiken echt standaard outfits voor een detective onderzoek? Het antwoord achter deze en nog veel meer vragen ontdek je tijdens het luisteren naar de podcast Shetectives.

true crime podcast Shetectives

De Shetectives laten je onder andere meeluisteren met live observaties tijdens hun onderzoek. Ze bespreken de meest uiteenlopende onderzoeken, zoals woonfraude, ziekteverzuim, alimentatieonderzoeken, bedrijfsfraude, overspel en nog veel meer. Daarnaast komen de do’s en dont’s tijdens een onderzoek, de grootste blunders uit hun carrière en de spannendste momenten op tafel. Maar ook vertellen de Shetectives eerlijk wat er nou het minst leuk is aan hun fantastische beroep.

Gasten aan het woord

Tijdens de afleveringen hoor je niet alleen de Shetectives zelf, maar schuiven er ook interessante collega’s uit de onderzoekswereld aan om casussen te bespreken. Zo lopen ze mee met privédetective Hans tijdens tijdens zijn onderzoek over woonfraude, duiken ze in de wereld van onderzoekjournalistiek met Jolande en vertelt detective Ron over moord en narcotica tijdens zijn onderzoeken.

Wat is er zo bijzonder aan de true crime podcast Shetectives?

In tegenstelling tot veel andere true crime podcasts, maken Irma en Marloes hun afleveringen zonder vooraf geschreven script. Alles wat je hoort tijdens de afleveringen is dus puur Irma en Marloes. Als je oprecht nieuwsgierig bent naar het echte leven en werkwijze van privé detectives dan is deze podcast echt een aanrader voor jou.

Waar kun je de podcast Shetectives vinden?

De podcast Shetectives is hier te beluisteren op Spotify:

Ben je helemaal enthousiast geworden over deze true crime verhalen? Vergeet dan niet om de dames ook te volgen via Facebook en Instagram.

Nieuwsgierig geworden naar nog meer crimineel goede true crime podcasts?

Ontdek nog meer true crime luistertips, zoals de podcasts Duister, Moordcast en de Volksjury. Of lees ons blog over 5 Nederlandstalige true crime podcasts die je écht niet mag missen. 

Zelf aan de slag als detective met een levensechte zaak?

Houd je ervan om naar heerlijke true crime verhalen te luisteren, maar wil je ook wel eens zelf de handen uit de mouwen steken? Je kunt ook bordspellen kopen, waarbij je helemaal in de huid kruipt van een detective! Stort je in een levensechte zaak tijdens één van onze moordspellen en ontdek hoe jij het er vanaf brengt als detective.

Shetectives

Crimibox is in 2017 opgericht door oud-rechercheur Jimmy en omdat hij zelf 12 jaar voor de Federale Politie van België heeft gewerkt, gaan onze detective spellen over levensechte politiezaken. Daarom krijg je bij onze Crimibox Dossiers – net als bij het echte detective werk – documenten, foto’s en allemaal verschillende bewijsmaterialen toegestuurd, waarmee je dan uiteindelijk de puzzel moet kraken. Heb jij het in je om een levensechte moord op te lossen tijdens een spel? Ontdek dan snel al onze detective spellen in onze webshop.

Terug naar blog

Wil jij ook een misdaadzaak oplossen?