Luistertip: True Crime Podcast Duister

Luistertip: True Crime Podcast Duister

Ben je dol op spooky verhalen en geïntrigeerd door paranormale mysteries? Eén van de populairste Nederlandstalige true crime podcasts is Duister, waarbij je je heerlijk onder kunt dompelen in waargebeurde verhalen met een mysterieus randje. In dit blog leggen we deze populaire Nederlandse podcast onder de loep. Durf jij het aan om deze bloedstollende verhalen te luisteren?

Duister de podcast

Waar gaat de podcast Duister over?

Tijdens de afleveringen van deze Nederlandse true crime podcast luister je naar de duistere, paranormale verhalen over waargebeurde mysteries.

Wie zijn het gezicht achter Duister?

De afleveringen van Duister worden gemaakt door Daphne en Kimberly. Kimberly droomde vroeger van een baan als pathaloog anatoom, maar is via verschillende studies en beroepen uitgekomen bij haar baan als katten- en huizenoppas. Daphne werkt in Hilversum achter de schermen van verschillende televisieprogramma’s. De twee vrouwen leerden elkaar kennen in de brugklas en zijn sindsdien vriendinnen. Toen al deelden ze hun interesse voor gruwelijke moorden en paranormale mysteries.

duister de podcast review

Het begin van de Duister podcast

De Duister podcast is begonnen als hobbyproject voor de twee vriendinnen om meer tijd samen door te brengen en hun liefde voor duistere true crime verhalen te delen. De vrouwen waren altijd al gek op het kijken naar Discovery series, het lezen van spannende boeken en het luisteren naar true crime podcasts. In 2020 kwam Kimberly met het idee om een podcast te maken met true crime en paranormale verhalen als thema. Dit specifieke genre podcast vond ze namelijk geweldig, maar het bestond nog niet in het Nederlands. De allereerste aflevering kwam in februari 2020 online en ging over het bekende spookkasteel Leap Castle en de mysterieuze zaak Isdal Woma uit Noorwegen.

Elke aflevering een nieuw, duister verhaal

Kimberly en Daphne bereiden elke aflevering helemaal zelf voor. Ze zoeken de verhalen tot op de bodem uit, schrijven het verhaal uit en lezen het vervolgens voor.

duister de podcast review

Daarna worden er in de montage spannende geluidseffecten aan toegevoegd om het geheel compleet te maken. Tijdens elke aflevering van ongeveer anderhalf uur vertellen de dames je twee spooky, waargebeurde verhalen.

Favoriete Duister podcast aflevering

Eén van de favoriete duistere verhalen van Kimberly en Daphne zelf is de zaak van de zeepmaker van Correggio. Na het verlies van 13 kinderen zwoer Leonarda Cianciulli dat ze haar vier overgebleven kinderen, koste wat kost zou beschermen. Toen haar oudste zoon aan het begin van de Tweede Wereldoorlog het leger in ging, raakte ze in paniek. In 1939 en 1940 lokte de waarzegster drie vrouwen naar haar winkel, waarna ze hen vermoordde en de resten van de lichamen veranderde in cake, koekjes en zeep. Haar motief? Volgens Leonarda deed ze dit allemaal om het leven van haar oudste zoon te beschermen. Hoe dat precies zit? Luister naar de Duister podcast aflevering over deze bizarre zaak:

Eén van de populairste Nederlandse true crime podcasts

Inmiddels is deze podcast uitgegroeid tot een groot succes. Elke twee weken verschijnt er een nieuwe aflevering waar duizenden ‘duisteraars’ van kunnen smullen. En in de besloten Facebook groep de Duister Club kun je met ruim 3700 andere Duisteraars lekker (na)praten over Duistere zaken. In 2022 werd Duister terecht genomineerd voor de Dutch Podcast Awards in de categorie true crime!

Wat is er zo bijzonder aan de true crime podcast Duister?

In deze spannende podcast nemen Daphne en Kimberly je mee in de duistere wereld van paranormale mysteries, spoken en andere onverklaarbare zaken. De verhalen hebben diepgang, spanning en zijn verslavend goed om naar te luisteren. Als je dol bent op spooky true crime verhalen, dan is de podcast Duister echt een aanrader voor jou.

Waar kun je de podcast Duister vinden?

Je kunt de afleveringen van Duister onder andere beluisteren via Apple Podcasts, Deezer en hier op Spotify:

Nog meer crimineel goede true crime podcasts ontdekken?

Ontdek nog meer true crime luistertips, zoals de podcasts Shetectives, Moordcast en de Volksjury. Of lees ons blog over 5 Nederlandstalige true crime podcasts die je écht niet mag missen. 

Los zelf een levensechte mysterie op!

Vind je het heerlijk om naar waargebeurde mysteries te duiken, maar zou je zelf ook wel eens een moord willen oplossen tijdens een spel? Kruip dan snel in de huid van een detective tijdens één van onze levensechte mystery games!

duister de podcast

Crimibox is in 2017 opgericht door oud-rechercheur Jimmy en omdat hij zelf 12 jaar voor de Federale Politie van België heeft gewerkt, gaan onze detective spellen over levensechte zaken. Daarom krijg je bij onze Crimibox Dossiers – net als bij het echte speurwerk – documenten, foto’s en allemaal verschillende bewijsmaterialen toegestuurd, waarmee je dan uiteindelijk de puzzel moet kraken. Je kunt deze crimineel goede bordspellen kopen voor jezelf of als origineel cadeau voor jouw ideale partner in crime: Ontdek al onze detective spellen in onze webshop.

Terug naar blog

Wil jij ook een misdaadzaak oplossen?