Luistertip: Al sla je me dood podcast

Luistertip: Al sla je me dood podcast

Ben je op zoek naar een toegankelijke podcast over gruwelijke verhalen en mysteries? Luister dan eens naar de ‘Al sla je me dood’ podcast. In deze true crime podcast delen Annelies en Sylvia hun liefde voor macabare zaken. Compleet ongehinderd door voorkennis, maar met met een flink sausje humor, nieuwsgierigheid en zelfspot. In dit blog stellen we de podcastmakers aan je voor, vertellen we wat je kunt verwachten en waar je de afleveringen kunt beluisteren. 

al sla je me dood podcast

Wie zijn het gezicht achter de Al sla je me dood podcast?

Deze podcast wordt gemaakt door Annelies en Sylvia. Hun liefde voor macabere zaken (en voor elkaar) begon tijdens een studenten toneelstuk waarin Sylvia een geest speelde en Annelies heel hard mocht gillen. Sinds 2020 maken de vriendinnen samen de podcast Al sla je me dood. Sylvia doet de research, vertelt de gruwelijke verhalen en regelt alle social media voor het duo. Annelies stelt vragen, lost mysteries op en regelt de technische kant van de podcast.

al sla je me dood podcast

Bron: @alslajemedoodpodcast op Instagram

Waar gaat podcast Al sla je me dood over?

Al sla je me dood is vrolijke een true crime podcast waarin Annelies en Sylvia samen moorden, verdwijningen en andere gruwelijke zaken bespreken. Hierbij worden ze – zoals ze zelf zo mooi zeggen – compleet ongehinderd door enige kennis van zaken. De vrouwen zijn niet bang om hun mening te uiten en besprenkelen hun podcast met de nodige humor en zelfspot. Hierdoor worden veel luisteraars (ondanks de afschuwelijke verhalen) toch erg vrolijk van deze true crime podcast.

Hoe verloopt een aflevering?

Annelies en Sylvia beginnen elke aflevering steevast met enge anekdotes. Dit kan een persoonlijk verhaal van henzelf zijn of ingezonden verhalen van luisteraars. Daarna vertellen ze een waargebeurd, gruwelijk verhaal. Terwijl Sylvia het verhaal vertelt, luistert Annelies mee, reageert ze en stelt ze ook vragen. Aan het eind van de podcast sluiten ze de aflevering weer lekker luchtig af met een grote ‘wat moet je doen als je bijna vermoord wordt’-tip. “En dat werkt heel goed, want we zijn zelf nog steeds niet vermoord tot nu toe” aldus de dames.

al sla je me dood podcast

Bron: @alslajemedoodpodcast op Instagram

Speciale afleveringen

Naast de reguliere afleveringen maken de dames ook regelmatig specials over specifieke onderwerpen. Zoals een extra aflevering over Halloween, over Area 51 of over ingezonden #metoo verhalen van luisteraars.

Wat is er zo bijzonder aan de Al sla je me dood podcast?

De Al sla je me dood podcast is een fijne, toegankelijke podcast waar zowel plezier als het true crime verhaal centraal staat. Elk verhaal wordt steevast op een toegankelijke, vrolijke en respectvolle manier besproken. Dat maakt het voor luisteraars makkelijk te behappen en helpt enorm om de gruwelijke verhalen te verwerken. En dat is ook te merken aan het snelle succes van de podcast. Binnen 4 maanden was de podcast al 100.000 keer afgespeeld en een jaar later zaten ze zelfs al over de miljoen streams.

Waar kun je de podcast Al sla je me dood vinden?

Ook benieuwd naar deze toegankelijke true crime podcast? Vanaf oktober 2022 kun je de nieuwste afleveringen alleen nog maar luisteren op de betaalde streamingssite Podimo, maar er zijn nog steeds oude afleveringen gratis te beluisteren op Spotify. Zoals deze aflevering ‘Een onrecht: Jennifer Laude’

Nog meer crimineel goede true crime podcasts ontdekken?

Ontdek nog meer true crime luistertips, zoals de podcasts Moordcast, De Kroongetuigen en De Stemmen Van Assisen Of lees ons blog over 5 Nederlandstalige true crime podcasts die je écht niet mag missen.

Los zelf een levensechte zaak op!

Vind je het heerlijk om naar deze waargebeurde zaken te luisteren en denk jij dat je het in je hebt om een levensechte zaak op te lossen? Duik dan eens in één van onze levensechte detective games voor thuis!

al sla je me dood podcast

Tip: Duik in Dossier Undercover

Infiltreer bijvoorbeeld in een bende en los de moord op je voorganger op tijdens Dossier Undercover. Verken het bewijsmateriaal in de doos, speur online naar aanwijzingen en ondervraag alle verdachten. Ga zowel online als offline op zoek naar de waarheid. Maar wees voorzichtig genoeg om je eigen cover-up niet op te blazen. Is deze levensechte zaak jou op het lijf geschreven?

al sla je me dood podcast

Wie is Crimibox

Crimibox is in 2017 opgericht door oud-rechercheur Jimmy en omdat hij zelf 12 jaar voor de Federale Politie van België heeft gewerkt, gaan onze mystery games over levensechte zaken. Daarom krijg je bij onze Crimibox Dossiers – net als bij het echte speurwerk – documenten, foto’s en allemaal verschillende bewijsmaterialen toegestuurd, waarmee je dan uiteindelijk de puzzel moet kraken. Je kunt deze crimineel goede bordspellen kopen voor jezelf of als origineel cadeau voor jouw ideale partner in crime: Ontdek al onze detective spellen in onze webshop.

Terug naar blog

Wil jij ook een misdaadzaak oplossen?