morgane aan de leugendetector

Ook onze nieuwste aanwinst ontkomt niet aan de leugendetector. Geboren en getogen in Gent, verhuisd naar Hasselt en drie uur nodig om op het werk te geraken. Dedicated en gepassioneerd, dat is Morgane. Met haar grafische skills brengt ze elk ontwerp naar een hoger niveau. Kunnen deze skills haar redden van de leugendetector?

Waar komt jouw liefde voor crime en mysterie vandaan?

Al van kleins af aan keek ik met mijn mama en zus altijd naar thrillers en true crime documentaires. Mijn papa luistert ook graag naar dergelijke podcasts. Ik heb het dus eigenlijk echt met de paplepel binnengekregen. Tijdens het maken van designs luister ik ook super vaak naar Buzzfeed Unsolved of een true crime podcast zoals De Volksjury.

Wat is je functie binnen Crimibox?

Voor Crimibox ben ik grafisch vormgever. Zowel voor de spellen als voor de marketing zorg ik ervoor dat elke visual er piekfijn uitziet. Dagelijks goochel ik met Photoshop, After Effects en andere programma’s. Soms moet er bijvoorbeeld een lijk worden weg gephotoshopt of zorg ik ervoor dat de raadsels die de spelletjesmakers bedenken er ook goed uitzien.

Hoe ben je bij Crimibox terecht gekomen?

Toen Crimibox nog in zijn startschoenen stond, waren ze op zoek naar een jobstudent voor hun grafische vormgeving. Ik nam onmiddellijk contact op met Jimmy. Sinds enkele maanden werkte ik al als freelancer achter de schermen, maar nu heb ik het geluk gehad dat ik vast in dienst mocht komen.

Wat doe je het liefste bij Crimibox? Wat vind je het leukste om te doen?

Het vormgeven van de spelletjes vind ik oprecht het leukste. Zo kan ik designs maken die een standaard designer eigenlijk niet maakt. Zo mocht ik onlangs een, gelukkig fictief, doodskaartje ontwerpen voor een spel.

Wat doe je minder graag?

Er is weinig in mijn job dat ik eigenlijk niet graag doe. Copywriting vind ik wat lastiger, maar meestal krijg ik de tekst vanuit marketing of vanuit het creatieve team. Schrijven is een heel andere skill dan designen.

Kan je kennis uit je vorige job/opleidingen gebruiken bij Crimibox?

Ja zeker! Voor Crimibox werkte ik in een heel groot bedrijf binnen de toeristische sector. Daar leerde ik echt super veel bij. Het werken in een start-up is wel helemaal anders. Je staat veel dichter bij het team en bij iedereen. Dat vind ik echt heel fijn!

Hoe ziet Crimibox er binnen 10 jaar uit, volgens jou?

Geloof mij, er komen echt hele leuke, nieuwe dingen aan dit jaar en komende jaren. Ik hoop echt dat Crimibox een groot, gevestigd bedrijf gaat worden binnen de entertainmentsector over alles wat te maken heeft met crime. Mensen blijven hopelijk nog even gefascineerd door true crime.

Welke Crimibox vind je het leukste om te spelen?

Dossier As vind ik een hele leuke. Samen met vriendinnen en een wijntje. Een hele avond vol gelach en plezier gegarandeerd. De vreemde, onverwachte plot twists maakten het helemaal af.

Zou je een Crimibox spelen als er vrienden langskomen?

Het is niet omdat ik er werk, maar ik vind Crimibox echt een leuke, vernieuwende manier van tijdverdrijf. We zitten al zo vaak op café of in de cinema.

Dilemma:

Nooit meer reizen.

                        OF

Nooit meer Apple toestellen.

Lastig. Als designer heb ik echt een voorkeur voor alle toestellen van Apple, maar reizen is echt het liefste wat ik doe. Dan ga ik toch voor nooit meer toestellen van Apple.

We sleurden Morgane ook even voor de camera om haar enkele bloedstollende vragen te stellen. Benieuwd? Check zeker de video hieronder!

Maandelijks zetten wij iemand van het team aan de leugendetector. Volgende aan de beurt is Kathleen. Lees zeker ook onze andere blogposts over bekende en minder bekende moordzaken.

Heb je door al dat lezen ook zin gekregen om een eigen moordzaak op te lossen? Check zeker onze webshop voor de meest bloedstollende cases!

Webshop