kathleen aan de leugendetector

Kathleen, Mother of Murder bij Crimibox, werd al een poos door de politie in de gaten gehouden. Haar rol binnen Crimibox zorgde voor verwarring: was ze nu meesterlijk plot-buiger zoals zij zelf beweerde of manusje van alle organisatie zoals haar titel beweerde?

Omdat dat beweren steevast gebeurde in veel te lange, met bijzinnen doorspekte, lyrische taal, overgoten met licht-westvlaamse tongval, besloten de onderzoekers Kathleen tot duidelijke antwoorden te dwingen met een leugendetector-test.

Waar komt jouw liefde voor crime en mysterie vandaan?

Pfoe, daar heb ik toch even over moeten nadenken… Ik denk dat het begon bij heel graag puzzelen als klein kind (legpuzzels) en dan in de wiskundeles ‘vraagstukken’ ontdekken, altijd al een ‘waarom?!’kind geweest… En dan als tiener Poirot ontdekt, en Minette Walters, Elisabeth George en nog een nest van mijn favoriete misdaadauteurs… Ik studeerde uiteindelijk ook Criminologie, maar wat mij bij crime dus altijd het meest boeit is het WAAROM. Wat is de hele weg die leidt tot dat ene moment waarop een gewone mens een slachtoffer wordt en evengoed hoe een (al dan niet) gewone mens een dader…

Dus basically: nieuwsgierigheid 😁

Wat is je functie binnen Crimibox?

Ik ben een dubbelhalsgitaar (waar is die emoji met het aureooltje als je het nodig hebt): ik ben enerzijds moordarchitect en verzin dus heel graag hele werelden waarin misdaad onafwendbaar is maar de ontmaskering van de dader evengoed. Daarnaast ben ik de persoon die de heroïsche inspanningen van de moordarchitecten op een voorspelbaar tempo probeert te houden en dus (onder andere) mezelf af en toe aan bepaalde mijlpalen moet herinneren.

Hoe ben je bij Crimibox terecht gekomen?

Ik speelde Rhetro Virus, kocht dezelfde avond de andere beschikbare dozen en bood mezelf de volgende week bij Jimmy als beschikbare medewerker aan…

Wat doe je het liefste bij Crimibox? Wat vind je het leukste om te doen?

Helemaal wild gaan in het bedenken van concepten, verhaallijnen, merch ideetjes, kerstkaarten, … Bedenken dus.

Wat doe je minder graag?

Dingen niet verder mee uitwerken. Ik zou liefst van al bij alles betrokken blijven, meewerken, proberen, prutsen, sleutelen… Het loslaten van iets kei leuk (en het is allemaal kei leuk) is iedere keer weer een beetje mezelf overtuigen dat het voor de goede zaak is 😁.

Kan je kennis uit je vorige job/opleidingen gebruiken bij Crimibox?

Ik denk het wel ja: ik ben 3 jaar advocaat geweest, heb 3 jaar bij het Hof van Beroep gewerkt dus ik heb nogal veel praktijkkennis over daders en hun daden. En daarna werkte ik 15 jaar bij KBC, waarvan de helft in een bankkantoor en de andere helft op hoofdkantoor. Daar leerde ik natuurlijk nogal wat over de financiële wereld, maar evengoed ook over teamdynamieken, over het belang van welzijn en motivatie, autonomie, ownership, en bezieling binnen een eigen job. Een vrij allround ervaring dus. Doe daar nog de ervaring in multi-tasking, organisatie en time-management die bij het moederschap komen, en daar kan ik toch ook wel vaak goed gebruik van maken.

Hoe ziet Crimibox er binnen 10 jaar uit, volgens jou?

Wens is de moeder van de gedachte zeggen ze hé – dus ik denk dat Crimibox binnen 10 jaar solide en gegroeid zal zijn, dat het zowel fysiek (niet alleen analoge boxen maar ook boeken, escape room-adaptatie, alternatief type pretpark, …) als digitaal (onze online werelden maar ook VR spellen, een eigen app, …) matuurder en aanweziger zal zijn, maar dat ook al is ons team uitgebreid, we nog altijd diezelfde bezielde en betrokken sfeer onder het team hebben, met veel bereidwilligheid om te helpen, te sparren, te challengen, te leren aan elkaar. En ik zie Crimibox dan ook wel groter worden dan alleen België en Nederland.

Welke Crimibox vind je het leukste om te spelen?

Tot nu toe Rhetro Virus.

Wat zou je zeker nog willen doen binnen je Crimibox-carrière?

Het Crimibook schrijven, maar dat lijkt er te gaan komen dus ik ga iets nieuws moeten verzinnen 😉.

Zou je een Crimibox spelen als er vrienden langskomen?

No way in hell – ik zou er niet tegen kunnen dat iemand anders andere dingen onderzoekt en vindt en bedenkt dan ik… Ik ben niet egoïstisch, maar wel op mijn crimiboxen…

Zou je zelf een Crimibox cadeau geven?

Ja en al gedaan ook 😁.

Dilemma:

Nooit meer kunnen schrijven?

                        OF

Nooit meer kunnen praten?

Damn. Al koos ik initieel voor “nooit meer kunnen praten”, uit praktische overwegingen (mijn jongste kind kan nog niet lezen) kies ik dan toch maar voor “nooit meer kunnen schrijven”

We sleurden Kathleen ook even voor de camera om haar enkele bloedstollende vragen te stellen. Benieuwd? Check zeker de video hieronder!

Maandelijks zetten wij iemand van het team aan de leugendetector. Volgende aan de beurt is Pieterjan. Lees zeker ook onze andere blogposts over bekende en minder bekende moordzaken.

Heb je door al dat lezen ook zin gekregen om een eigen moordzaak op te lossen? Check zeker onze webshop voor de meest bloedstollende cases!

Webshop