jimmy, oprichter crimibox aan de leugendetector

Ongetwijfeld heb je Crimibox al zien passeren via Instagram, TikTok of Facebook. De persoon die achter al de berichten zit, is Ineke. Vandaag leggen we haar aan de leugendetector. Komen er grote leugens aan het oppervlak of verschuilt deze content marketeer zich achter al die schermen? 

Waar komt je liefde voor mysterie en true crime vandaan?

Podcasts! Ongeveer iets meer dan een jaar geleden heb ik het fenomeen podcast ontdekt. Op dat moment bracht ik meer dan twee uur per dag door in de auto dus luisterde ik dagelijks verschillende afleveringen. True crime was absoluut mijn favoriet genre. Ik betrapte er mezelf ook op dat ik steeds die cases achteraf nog eens opzocht voor de details. Toen kwamen de netflixdocumentaires en ging de bal aan het rollen.

Wat is je functie binnen Crimibox

Ik werk eigenlijk als content marketeer. Een duur woord, I know. Het komt er op neer dat alles wat organisch online komt ofwel door mij gemaakt is of langs mij is gepasseerd. TikTok, Instagram, Facebook, LinkedIn, you name it. Daarbovenop schrijf ik nog de maandelijkse blogs over verschillende true crime mysteries. Heel erg gevarieerd, heel fijn.

Hoe ben je bij Crimibox terecht gekomen? 

Opnieuw podcasts! Eén van mijn favoriete true crime podcasts op dat moment was zeker De Volksjury. Zij leggen al die true crimecases echt heel toegankelijk uit. Als je niets snapt van de juridische wereld bijvoorbeeld, leggen zij ook alle begrippen duidelijk uit. Ik hoorde dat zij een samenwerking hadden met Crimibox. Toen ben ik Crimibox gaan opzoeken en dacht ik “amai, dat lijkt mij iets super tof!” en hier ben ik dan.

Wat doe je het liefst bij Crimibox?

Lastig. Ik hou van variatie want ik heb het concentratievermogen van een goudvis. Mijn job is daarvoor ideaal want dan kan ik goochelen met heel veel dingen tegelijk. Ik maak het liefste content. Visuals maken, video’s monteren, de blog schrijven, daar kan ik echt van genieten. Elke dag bij Crimibox voelt een beetje als een pretpark voor volwassenen, ik heb nooit het gevoel dat ik op mijn werk ben.

Wat doe je minder graag?

Vanaf dat iets te technisch wordt of te veel cijfers bevat, geef ik het graag door. Ik ben een enorme chaoot en als je je cijfers in mijn handen legt, komt dat sowieso niet goed.

Kan je kennis uit je vorige job/opleiding gebruiken bij Crimibox?

Ik heb een communicatie-achtergrond waarin ik een brede basis meekreeg. Die verschrikkelijke Engelse marketingtermen die vaak vallen zeiden me dus gelukkig al iets, maar ik had daar in de praktijk heel weinig ervaring mee. Persoonlijk ben ik wel heel graag bezig met sociale media dus dat kwam me wel goed uit. Ik had vooral heel veel goesting in deze job en om bij te leren. Gelukkig krijgen we die kansen hier ook om dat te doen. Op dit moment volg ik twee opleidingen. Digital content creation én podcasting. Intens, maar wel heel fijn.

Hoe ziet Crimibox er binnen tien jaar uit, volgens jou? 

Dan hebben we pretparken, true crime series én nemen we de wereld helemaal over. Hopelijk is het team dan ook wel uitgebreid met nog toffe, prettig gestoorde zielen. Ik hoop echt dat Crimibox tegen die tijd een heel sterke brand is met grote naamsbekendheid.

Welke Crimibox vind je het leukste om te spelen? 

Ik vond Undercover wel echt een vernieuwend dossier. Je wordt heel erg goed begeleid en het heeft heel spannende plottwists. Dat het een link heeft met de serie, maakt het alleen maar leuker. Ik vond de serie ook heel erg goed! Grote fan van Ferry.

Waar haal je jouw inspiratie voor social media posts vandaan? 

Goh, dat is lastig. Ik spendeer echt extreem veel tijd op het internet, maar soms echt héééél veel tijd. Meer dan goed is. Dan kom je wel eens een trend tegen waarop je gemakkelijk kan inspelen als bedrijf. Verder probeer ik dat gewoon uit dagdagelijkse dingen te halen. Ik moet zeggen dat ik het in coronatijden wat lastiger vind. Je wordt minder snel creatief geprikkeld omdat er gewoonweg niets leuk te doen is.

Wat zou je zeker nog willen doen binnen je Crimibox-carrière?

Per ongeluk een echte cold case oplossen. Stel je voor! Terwijl ik losjes een blog aan het schrijven ben, een gouden tip vinden.

Dilemma:

Je wint elk spel dat je speelt.

                        OF

Vijf minuten met Harry Styles alleen zijn.

Ik dacht nooit dat ik competitief was tot ik hier begon te werken. We houden er erg van om van alles – maar écht alles – een wedstrijd te maken. Catan? Wedstrijd. De Mol? Wedstrijd. Typen? Wedstrijd. Noem het op en wij maken er wel een competitie van.

Toch is het antwoord op elke vraag Harry Styles. Wat. Een. Man. Vijf minuten lijkt mij genoeg om erna te trouwen, niet?

We sleurden Ineke ook even voor de camera om haar enkele bloedstollende vragen te stellen. Benieuwd? Check zeker de video hieronder!

Maandelijks zetten wij iemand van het team aan de leugendetector. Volgende aan de beurt is Kathleen. Lees zeker ook onze andere blogposts over bekende en minder bekende moordzaken. Heb je door al dat lezen ook zin gekregen om een eigen moordzaak op te lossen? Check zeker onze webshop voor de meest bloedstollende cases!

Webshop