evelien aan de leugendetector

Evelien is onze go-to-persoon voor alles wat met office en personeelszaken te maken heeft. Ze weet als geen ander wat er reilt en zeilt binnen het bedrijf. Hoog tijd dus om Evelien aan de leugendetector te leggen.

Waar komt jouw liefde voor crime en mysterie vandaan?

Mijn ouders keken regelmatig naar Britse detective series zoals “Silent Witness” en “A touch of Frost”. Zo kreeg ik ook de smaak te pakken. Ondertussen gaat mijn voorkeur voornamelijk uit naar Scandinavische detectiveseries zoals The Bridge, Varg Veum en Sorjonen.

Ik ben gefascineerd door hoe er bij moordonderzoeken allerlei linken gelegd worden en er zo vaak iemand uit de heel nabije omgeving de hoofdverdachte blijkt. Wat kan er in een mens allemaal omgaan om tot bepaalde wrede acties over te gaan?

Wat is je functie binnen Crimibox?

Ik ben verantwoordelijk voor Office & HR.

Ik zorg ervoor dat we het team (verder) uitbouwen met like-minded people, maar ook dat alles aanwezig is voor die teamleden om goed hun werk te kunnen doen. Van pen en papier tot vieruurtjes en sfeerbeheer. Een hele afwisselende en leuke job!

Hoe ben je bij Crimibox terecht gekomen?

Ik leerde Crimibox kennen tijdens hun start-uptraject bij de accelerator The Birdhouse. Ik heb hen zien groeien tot het bedrijf dat ze vandaag zijn. Het was fijn samenwerken met hen, dus vanaf het moment dat er nood was aan iemand met mijn profiel ben ik met veel plezier mee op de kar gesprongen.

Wat doe je het liefste bij Crimibox? Wat vind je het leukste om te doen?

Praktische en organisatorische zaken op zo’n efficiënt mogelijke manier uitvoeren en orde in de chaos scheppen. Crimibox is een start-up en zit in volle groei, daar komen dus wel wat uitdagingen bij kijken.

Mijn collega’s zouden in mijn plaats ook wel durven antwoorden met: “iedereen in het gareel proberen houden” 😀 haha!

Daarnaast krijg ik ook veel energie van het opslorpen van nieuwe kennis en anderen daarmee verder te kunnen helpen. Om hen in hun sterkte te zetten. Mee kunnen bouwen aan een team en merken dat nieuwe collega’s over de geschikte kwaliteiten beschikken én hun job echt graag doen, kortom: op de juiste plek zitten, dat geeft mij veel voldoening.

Wat doe je minder graag?

In mijn takenpakket zit veel variatie en dat vind ik net heel plezant. Wat ik het minst graag doe is het ‘finance’ deel: facturen opmaken, debiteurenbeheer. Gelukkig is dat maar een klein onderdeel van mijn takenpakket.

Kan je kennis uit je vorige job/opleidingen gebruiken bij Crimibox?

Zeker en vast. Ik heb verschillende jonge bedrijven mee structuur proberen geven en helpen aandacht voor welzijn op het werk aan te kaarten. Voornamelijk vanuit mijn rol als Office Manager. Ik merkte echter gaandeweg dat ik nood had aan meer diepgang dan enkel het praktische en het organisatorische. Vandaar dat ik enkele HR-opleidingen heb gevolgd. Ik ben dan ook heel blij dat ik de kans krijg bij Crimibox om hier verder mee aan de slag te gaan en te kunnen evolueren in die richting.

Hoe ziet Crimibox er binnen 10 jaar uit, volgens jou?

Groots! Een naam die iedereen kent, zoals Studio 100. En graag nog met dezelfde topsfeer zoals nu!

Welke Crimibox vind je het leukste om te spelen?

Dossier As! Het leukst is de analoge versie met de verschillende props bij! Ik hoor wel vaak dat Undercover op nummer 1 staat. Die heb ik nog niet gespeeld. Shame on me! Daar moet ik dringend eens werk van maken!

Zou je een Crimibox spelen als er vrienden langskomen?

Ja, zeker en vast. Het is en blijft echt een leuk tijdverdrijf! Al laat ik die moeilijkste puzzels wel over aan de experts. Ik zorg wel voor de sfeer 😀

Dilemma:

Nooit meer sporten.

                        OF

Nooit meer sneakers kopen.

Oei! Sporten is mijn uitlaatklep. Na een dag achter de computer heb ik echt nood aan beweging. Ik doe verschillende sporten graag. Laatste ontdekking is padel. Nu nog wat extra tijd vinden om dat allemaal te kunnen doen, zeker nu ik recent mama geworden ben.

En sneakers, ja… het aantal paar schoenen met hakken dat ik heb, kan ik op mijn ene hand tellen, het aantal paar sneakers daarentegen…

Mijn keuze gaat dan toch naar nooit meer sneakers kopen. Je kan niet sporten zonder sportschoenen en dat komt in de buurt van sneakers hé.

We sleurden Evelien voor de laatste keer even voor de camera om haar enkele bloedstollende vragen te stellen. Benieuwd? Check zeker de video hieronder!

Lees zeker ook onze andere blogposts over bekende en minder bekende moordzaken.

Heb je door al dat lezen ook zin gekregen om een eigen moordzaak op te lossen? Check zeker onze webshop voor de meest bloedstollende cases!

Webshop