crimibox engels, spaans, frans

Steeds vaker krijgen we de vraag of we naast de Nederlandstalige dossiers ook anderstalige moordzaken aanbieden. Goed nieuws, er zijn verschillende anderstalige varianten. Is Crimibox in het Engels, Frans of Spaans iets voor jou? Zet jij naast je onfeilbare instincten weldra ook jouw talenknobbel aan het werk in intense mysteries? Zelfs deze internationale moordenaars denken dat ze veilig zijn. Sla jij ook hen in de boeien?

Crimibox in het Engels

End of the Line

End of the Line is een gratis Engelstalig moordmysterie. Het begint allemaal wanneer Secret Share, een betalende telefoondienst waar je in alle discretie kunt praten over diepe duistere geheimen, je een voicemail doorstuurt van een zekere Lance van Houten. Op het bericht hoor je een reeks onheilspellende uitspraken en zelfs een geweerschot. Met deze beperkte info ga je dus op zoek naar een moordenaar!

Speelduur: tussen 30 en 60 minuten.

Voor wie: iedereen die nog niet of minder bekend is met Crimibox.

Opvallendste kenmerk: dit moordmysterie is slechts een gratis voorproefje van Missing in Jericho.

Go catch that murderer!

Missing in Jericho

There’s a new kid in town! Sinds dit najaar staat ook Missing in Jericho tussen onze Engelstalige detectivespellen. Het verhaal begint bij een verontrustende post op de sociale media van Alice. Slechts enkele mensen hebben haar gesproken wanneer ze plots wordt vermist. De jonge influencer reisde het land rond, vooral naar de grote steden. Maar wat bracht haar opeens naar Jericho, een klein dorp omgeven door bomen en heuvels, volledig afgesloten van de buitenwereld? Hoe kan het dat iemand zonder vijanden na één week in dit dorp opeens wordt vermist? Had Alice iets duister over dit dorp ontdekt? Niemand is helemaal onschuldig in Jericho. Wie vertrouw je in dit op leugens gebouwde dorp? Kan jij Alice vinden voor het te laat is?

Speelduur: met deze vier hoofdstukken kan je je makkelijk 10 uur bezighouden.
Voor wie: elke detective die maar geen genoeg kan krijgen van moordzaken oplossen.
Opvallendste kenmerk: spannende cliffhangers, onverwachte plot twists en heel veel mysterie, dat krijg je bij Missing in Jericho.

Ga jij de uitdaging aan?

Crimibox in het Frans

Dossier Cendres

In Frankrijk is het niet de dood van Antje die het dossier in gang zet, maar de dood van Dorothée Defrenne. Op het onverwachts sterft ze. Bij het leegmaken van de kamer vinden de verpleegkundigen een reeds gevulde urne. Wiens as zit er in de urne? En waarom staat deze op Dorothées kamer? Speur in een verzorgingstehuis naar een sluw monster.

Speelduur: 240 minuten
Opvallendste kenmerk: je ontvangt een zakje as. Kan sporen bevatten van een mens.

dossier cendres attrape l'assassin
Jouer!

Dossier Encres Rouge

Benno Bellamy haalt een monsterdeal binnen met zijn nieuwe boek. Een dag later wordt hij dood teruggevonden door zijn secretaresse. Op het eerste zicht lijkt het op zelfmoord. Maar waarom zou iemand zelfmoord plegen wanneer je zo goed nieuws krijgt? En waarom kan niemand zijn gsm vinden? Zit er meer achter dit verhaal dan wat doet blijken?

Speelduur: 240 minuten
Opvallendste kenmerk: je persoonlijke sleutel van de kluis.

dossier encre rouge attrape l'assassin
Attrape l’assassin!

 

In de nabije toekomst zal ook Dossier Trending in het Frans uitkomen. Oh, comme c’est excitant!

Crimibox in het Spaans

Archivo Cenizas

In de Spaanse versie van Dossier As volgen we de dood van Dolores Lopez. Wanneer een onbekende urne gevonden wordt in de kamer van Dolores beginnen de politie en haar geliefden zich vragen te stellen. Wat doet deze urne in de kamer van Dolores? Maar vooral, wiens as zit er in de urne? Ga op zoek naar de duivelse moordenaar, die in tegenstelling tot de rusthuisbewoners wel nog tanden heeft.

Speelduur: 240 minuten
Opvallendste kenmerk: bij het analoge dossier krijg je een echt zakje as! Maar pas op, kan sporen bevatten van een mens.

archivo Cenizas Caja del Crimen
Comenzar!

Archivo Tinta

Het kan soms gebeuren dat de stress de bovenhand neemt wanneer je plots een monsterdeal binnenhaalt. Maar zoveel stress dat je beslist om zelfmoord te plegen? Daniel Dilamo werd de dag na het tekenen van deze deal dood gevonden. Werd zijn succes hem nu al te veel of zit er meer achter dit verhaal?

Speelduur: 240 minuten
Opvallendste kenmerk: bij het analoge dossier krijg je een persoonlijke sleutel!

archivo Tinta Caja del Crimen
Caja del Crimen!

Archivo Graduación

Een paar weken voor haar afstuderen, wordt Dahlia met een mes vermoord op haar kamer. Een vriendelijk meisje dat geliefd is door vrienden en familie. Wie zou pijn willen doen? Maar vergis je niet, stille waters hebben diepe gronden en iedereen heeft wel een geheim…

Speelduur: 120 minuten
Opvallendste kenmerk: je kan er direct aan beginnen na de aankoop!

Qué emocionante!

End of the Line en Missing in Jericho zijn niet verkrijgbaar in het Nederlands. Dat zijn de Franse en Spaanse daarentegen wel. Voor deze laatste twee markten werken we samen met een partner die onze dossiers vertaalt en verkoopt onder andere namen. Naast de Spaans- en Franstalige markt staat binnenkort ook de Duitse markt op de planning. Wie aufregend!

Conclusie

Net wanneer je dacht dat je alle dossiers al kende, komen we met enkele anderstalige moorddossiers op de proppen. Kruip daarom uit je luie zetel en los (online) een mysterieuze moordzaak op! Speel jij binnenkort Crime box, Caja del Crimen of toch liever Attrape l’Assassin? Of gaat er niets boven een authentieke Crimibox? Laat het ons weten in de comments.

Ben je helemaal in de ban van true crime? Klinkt de Wokmoord je onbekend in de oren of ben jij de detective die de moord op JonBenét Ramsey oplost? Lees dan zeker eens onze true crime blog!