celine aan de leugendetector

Céline Andries, 24 jaar en de derde West-Vlaming in het team dat rond Gent is blijven plakken. Wie is ze? Wat doet ze? Wat drijft haar? Vandaag leggen we haar aan de leugendetector.

Waar komt je liefde voor crime en mysterie vandaan?

Vroeger keek ik altijd mee naar verschillende crime series. Bij NCIS en CSI Miami was ik geïntrigeerd door de vrouwen die het lijk onderzoeken en zo de puzzelstukjes aangeven om de moordzaak op te lossen. Door deze series heb ik serieus getwijfeld om criminologie te studeren.

Nu ik wat ouder ben, merk ik dat true crime series, films en boeken best een grote impact op me hebben. Ik heb een zeer levendige verbeelding en ik schrik echt veel te snel. Een kort voorbeeld: ik las een boek over een stalker die mensen vermoordt en een bekend persoon werd dood teruggevonden. Een paparazzo kon foto’s nemen van het lichaam en wanneer de politie de foto’s bekijkt, zien ze dat die paparazzo ook een foto heeft van die man terwijl hij nog leeft. Onder het bed zien ze echter de moordenaar liggen en door een streepje licht zie je zijn/haar lach. Door dat beeld heb ik het soms lastig om in slaap te vallen. Het gebeurt best dikwijls dat ik van enge scènes droom. 😅 Daarom hou ik van crime series die wat luchtiger zijn zoals The Mentalist of Coroner.

Als ik mag kiezen, dan ga ik toch sneller voor mysterie dan voor crime. Puzzels oplossen, linken leggen, raadsels ontrafelen, dat is meer mijn ding. Dankzij Crimibox heb ik ook meer geleerd over complottheorieën. Super interessant en enorm geloofwaardig! Wist jij bv. al dat niet de Titanic gezonken is, maar wel haar zusterschip Olympic?

Wat is je functie binnen Crimibox?

Helaas ben ik dus niet opgeleid tot lijkschouwer, maar ik mag me bezighouden met enkele andere mysteries. Ik ben online marketeer. Laten we zeggen dat ik soms meer van jou weet dan je van jezelf weet.

Elke keer dat je een advertentie of mail van Crimibox ziet, zit ik daar achter! Facebook, Google, Pinterest, TikTok, ze hebben geen geheimen meer voor mij. Daarnaast schrijf ik maandelijks een blog over wat er backstage allemaal bij Crimibox gebeurt. Mensen willen niet alleen true crime content zien, maar ze willen ook het gezicht zien achter het merk. De beste manier om dat te doen, is het team achter een merk ook eens in de kijker te zetten. Als laatste ben ik ook heel veel met zaken achter de schermen bezig. Hoe kunnen we hoger in Google staan, hoe kunnen we de website verbeteren… Een heel zelfstandige, afwisselende en interessante job!

Hoe ben je bij Crimibox terecht gekomen?

Via een Facebookgroep voor oud-studenten van Communicatiemanagement. Daar had Ineke de vacature gepost. Eens ik één keer op de pagina was geweest, kreeg ik daarna enkele advertenties te zien. Dus ik dacht: ik kan maar proberen. Twee aangename gesprekken later liet Jimmy me weten dat ik mocht beginnen! 🙌

Wat doe je het liefste bij Crimibox? Wat vind je het leukste om te doen?

Er zijn niet veel zaken die ik niet graag doe. Ik kan mijn opleiding perfect gebruiken in deze job en dankzij dear digital, het e-commerce agency waarmee we samenwerken heb ik ook al enorm veel bijgeleerd over marketing in het algemeen.

Iets waar ik wel altijd naar uitkijk, is een spel of een raadsel testen. Marketing is top, maar het is altijd leuk om even iets anders te doen.

Wat doe je minder graag?

Er is niet veel dat ik niet graag doe, maar ik kan me wel frustreren als er marketinggewijs iets gebeurt dat ik niet kan verklaren. Bijvoorbeeld: waarom werkt een bepaalde functie op Facebook voor iedereen wel en voor ons niet? Als ik het niet kan verklaren is dat soms lastig om gewoon te aanvaarden.

Soms is mijn creativiteit ook ver te zoeken. Dan kan het lastig worden om leuke, vernieuwende advertenties te maken of creatieve mails te schrijven. Gelukkig kan ik op die momenten altijd op mijn collega’s rekenen! Zij komen vaak met verrassende ideeën en dan kan ik weer verder.

Kan je kennis uit je vorige job/opleidingen gebruiken bij Crimibox?

Zeer zeker! Ik heb communicatiemanagement gestudeerd en nog een postgraduaat gedaan rond digitale marketing. Dat is nu gelukkig ook mijn job.

Voordat ik bij Crimibox terecht kwam, werkte ik als junior online marketeer bij TravelMedia (GMGroup). Daar heb ik heel veel geleerd over marketing aangezien ik net van de schoolbanken kwam. Ik mocht leuke Facebook advertenties maken voor klanten en ik deed ook veel aan projectmanagement voor de toeristische sector. Die kennis kan ik nu allemaal uitbreiden en dankzij Crimibox kan ik me ontplooien tot een echte online marketeer.

Hoe ziet Crimibox er binnen 10 jaar uit, volgens jou?

Crimibox is gekend over de hele wereld met misdaadspelen in het Nederlands, Engels, Spaans, Chinees… Denk je aan een moordspel, dan denk je Crimibox. Met een pakkende slogan zijn we de nieuwe ‘We spelen een spel vanavond’. Dankzij ons abonnementssysteem blijf je eindeloos speuren en misdaden oplossen.

Daarnaast bezitten we de coolste escape rooms want we staan op nummer één van de beste escape rooms in de wereld. No pressure voor onze moordarchitecten, hoor! 😉

Het zou ook best cool zijn om een internationaal pretpark te hebben rond true crime of detectivespellen.

Welke Crimibox vind je het leukste om te spelen?

Zonder twijfel Undercover! Ik moet bekennen dat ik op dit moment enkele moordzaken nog niet heb gespeeld. Van degene die ik wel heb gespeeld, vond ik Undercover echt fantastisch. Vier delen die je moet oplossen zorgen voor een goede structuur in het spel. Je zit gegarandeerd tot het laatste moment op het puntje van je stoel!

Wat zou je zeker nog willen doen binnen je Crimibox-carrière?

Een wild idee dat ik ooit eens had: zelf een Crimibox maken. Het hele proces doorlopen van een moordenaar creëren, een verhaal bedenken, puzzels en raadsels maken… Dat lijkt me echt heel erg leuk om te doen. Of dit er komt, dat zal enkel de toekomst uitwijzen.

Dilemma:

Nooit meer een kerstboom zetten.

                        OF

Elke plant die onder jouw toezicht staat gaat dood.

Oei… Hierover moet ik toch even nadenken. Ik hou van planten, mijn appartement staat vol. Anderzijds, hoe hard ik ook probeer, de meeste planten gaan dood bij mij. Cactussen kan ik onderhouden, alhoewel ik er ook al een paar heb vermoord… Maar kerst zonder kerstboom? Dat zal je nooit bij mij zien. Meer nog, mijn kerstboom stond er nog tot in april. Oeps. 😅

We sleurden Céline ook even voor de camera om haar enkele bloedstollende vragen te stellen. Benieuwd? Check zeker de video hieronder!

Maandelijks zetten wij iemand van het team aan de leugendetector. Volgende aan de beurt is Morgane. Lees zeker ook onze andere blogposts over bekende en minder bekende moordzaken.

Heb je door al dat lezen ook zin gekregen om een eigen moordzaak op te lossen? Check zeker onze webshop voor de meest bloedstollende cases!

Webshop