beste escape rooms in Nederland

Escape rooms, ze bestaan in alle vormen en maten. Bij de ene moet je de wereld redden, een andere keer word je gevraagd een onmogelijke moord op te lossen. Er bestaat een escape game voor iedereen. Wij zetten graag even de leukste escape rooms in Nederland op een rij.

Escape Room Helstraat 666

Ben je een groentje in escape rooms? Dan is Helstraat 666 iets voor jou. Je komt binnen in de kamer van Pastoor Jean. Ondanks zijn religieuze manier van leven, had Jean enkele duistere geheimen. Kan jij samen met je team ontdekken wat Pastoor Jean allemaal wou verbergen?

Meisjeskamer in Bunschoten-Spakenburg

Er was eens een weesmeisje. Ze droomde van haar eigen mooie kamer. Op een dag werd ze geadopteerd door een vriendelijke man en kreeg ze de allermooiste kamer die ze ooit had gezien. Schijnt bedriegt. De man was niet zo vriendelijk als hij zich voordeed. Kan jij als detective binnen het uur achterhalen welke gruwelijke drama’s er zich hebben afgespeeld in de meisjeskamer?

Deze escape room stond in 2017 op de zeventiende plaats bij de beste escape rooms ter wereld. Het thema, de moeilijke puzzels en aangepaste special effects zorgen ervoor dat deze kamer niet voor watjes is.

Freakshow in Delft

Het is halverwege de twintigste eeuw. In de stad waar je woont zijn er geruchten rond een nieuwe freakshow. Uit nieuwsgierigheid ga je met vrienden even kijken. Je kan nog geen stap binnen zetten of je wordt ontvoerd. Het is donker, je zit opgesloten achter tralies en je hangt vast met een ketting aan je voet. Kan jij ontsnappen uit deze magische plek voor de freaks terugkomen van de show?

Prison Escape in Breda

Eens je de gevangenis in Breda binnenstapt, bestaat het echte leven niet meer. Nu ben je slechts een gevangene. Je hebt maar één doel: ontsnappen. Alleen lijkt ontsnappen uit deze plek onmogelijk en de bewakers zijn getraind met honden om gevangenen in de hand te houden.

Een perfecte escape room om als teambuilding te doen. Je kan deelnemen aan de Prison Escape met 100 personen.

The Dome in Utrecht

Jij en je team worden opgeroepen om deel te nemen aan tientallen tests bij het futuristische The Dome Research Facilities. The Dome staat er wereldwijd voor bekend dat de levensgevaarlijke cyborg Hector er een CMNT (Controlled Moleculair Neuro Transmission) behandeling ondergaat. Net tijdens die behandeling is Hector erin geslaagd het computersysteem van The Dome hacken. Op hetzelfde moment schakelen zijn handlangers het hoofd van de beveiliging uit. Niets houdt Hector tegen om uit te breken. Tijdens zijn ontsnapping komt er behoorlijk veel natriumcyclaat vrij in de onderzoeksruimte waardoor jullie zwaar beginnen te hallucineren. Kan jij alle controle loslaten en jezelf verliezen in de hallucinaties?

Deze super spannende escape room werd in 2019 én in 2020 uitgeroepen tot de beste van de wereld. Dit wil dus ook zeggen dat die niet geschikt is voor beginners.

Conclusie

Naast deze escape rooms zijn er natuurlijk nog vele andere en leuke kamers om te spelen. Het was een aartsmoeilijke opdracht om te kiezen tussen alle mogelijkheden. Nu ken je onze favorieten. Welke geweldige escape rooms uit Nederland zijn we nog vergeten? Ontdek ook de beste escape rooms in België.

Ben je helemaal in de ban van true crime? Klinkt the Black Dahlia je onbekend in de oren of ben jij de detective die de moord op JonBenét Ramsey oplost? Lees dan zeker eens onze true crimeblog!

Heb je door al dat lezen ook zin gekregen om een eigen moordzaak op te lossen? Check zeker onze webshop voor de meest bloedstollende cases!

Webshop