Amber aan de leugendetector

Al enkele weken volgt Amber, onze werkplekstudent, ons marketingteam op de voet. Ondanks dat ze maar een korte periode bij ons is, willen wij haar zo veel mogelijk bij leren in verband met de marketing en wat zij graag in de toekomst wil doen. Dus legden we haar aan de leugendetector.

Waar komt jouw liefde voor misdaad en mysterie vandaan?

Toen ik jonger was, keek mijn mama altijd naar ‘The Mentalist’ op Vier. Toen durfde ik nooit te kijken. Pas toen ik ongeveer 14 jaar was, ben ik met haar beginnen mee kijken. Sindsdien werd dit ons vast moment. We keken altijd samen, met een thee en een gebakje.

Toen de serie eindigde, viel ik in een put. Gelukkig kunnen we anno 21ste eeuw alle afleveringen achteraf opnieuw bekijken. Hierna ben ik zelf ook wat meer gaan opzoeken. Zo kwam ik onder andere uit op de serie ‘Criminal Minds’.

Het bleef niet alleen bij crime series. Ik lees in mijn vrije tijd ook heel graag boeken. Toen ik het boek ‘American Assassin’ van Vince Flynn las, was ik meteen verkocht. Dus ben ik begonnen met de hele serie te lezen. Het houdt me zeker bezig, dat kan ik je al zeggen.

Wat is je functie binnen Crimibox?

Is professionele volger een functie? Anders kan je mij in dat vakje steken. Ik ben namelijk een werkplekstudent. Dit betekent dat ik meevolg met de werknemers van Crimibox om zo bij te leren over mijn richting.

Ik ben een student aan de Arteveldehogeschool en ik volg de graduaatsopleiding Marketing- & communicatiesupport. Een graduaatsopleiding is voornamelijk gericht op praktijk. Een groot deel van de richting bestaat uit werkplekleren. Door mee te volgen op de werkvloer, leer je zelf meer bij dan gewoon les te volgen. Ik volg dus het marketingteam op de voet. Of eerder op het scherm aangezien we nu moeten telewerken.

Hoe ben je bij Crimibox terecht gekomen?

Arteveldehogeschool had, vorig jaar, een speeddate georganiseerd waar allerlei bedrijven samen kwamen en waar de studenten dan een sollicitatiegesprek mochten voeren met de bedrijven die zij interessant vonden. Toen ik de lijst zag, sprong Crimibox er meteen uit voor mij. Na meer opzoekwerk was mijn interesse alleen maar groter geworden.

Op de speeddate heb ik me, met veel enthousiasme en zenuwen, voorgesteld. Ik was zeker niet de enige die met Crimibox had gesproken die avond. Maar ik was wel de enige die ze gekozen hadden. Wat ze zagen in mij? Geen idee. Gelukkig heb ik het me tot nu toe nog niet beklaagd.

Wat doe je het liefste bij Crimibox? Wat vind je het leukste om te doen?

Moeilijke vraag aangezien ik nog niet zoveel gedaan heb. Tenzij je het volgen als een taak ziet? Want dat heb ik al elke dag gedaan. Gelukkig doe ik dit graag want anders zouden het lange dagen zijn. Eerlijk toegegeven wordt het soms wel wat saaier gezien niet alles rond moorden oplossen draait. Soms moeten er ook wat ‘drogere’ taken gedaan worden.

Het fantastische marketingteam heeft daar al enkele oplossing voor voorzien. Af en toe krijg ik dan een kleine taak waar ik me mee kan bezig houden. De taakjes zijn klein, maar wel leerrijk.

Als ik moet kiezen wat ik het leukst vind, dan kies ik voor de taak die ik zelf heb aangegeven. Namelijk de instagramfilter. Met mijn minimale ervaring en mijn ideeën, mocht ik meteen beginnen hieraan. Ik ben wel graag grafisch bezig dus vond ik dit een heel leuke opdracht. En daarbij heb ik mijn angst overwonnen om dingen te vragen! Yes!

Wat doe je minder graag?

Dat is lang nadenken. Als ik toch moet kiezen, zeg ik de meetings. De meetings geven mij een pauze van het constante volgen, maar veel meer dan luisteren kan ik niet echt doen. Veel taken heb ik nog niet waardoor ik dus ook nog niet echt inspraak heb.

Gelukkig zorgt het fantastische team ervoor dat geen enkele meeting puur werk is. De kleine gesprekjes tussenin maken al veel goeds. Zo kom ik ook meer te weten over waar ze zich allemaal mee bezig houden binnen Crimibox.

Hoe ziet Crimibox er volgens jou binnen 10 jaar uit?

Groter en sterker dan ooit. De laatste jaren zijn ze enorm gegroeid en ik blijf positief denken. Hun aanbod wordt uitgebreider, de moordzaken zullen spannender worden, het team zal uitbreiden… Kortom, alleen maar positieve dingen.

Of dat dit pad van een leien dakje zal lopen? Geen idee. Het enige wat we nu kunnen doen is hopen en blijven geloven in de toekomst.

Welke Crimibox vind je het leukste om te spelen?

Helaas heb ik nog niet zoveel Crimiboxen gespeeld dus veel heb ik niet echt om mijn antwoord op te baseren. Ik heb alleen nog maar Dossier As en End Of The Line gespeeld. Mijn favoriet van de twee is Dossier As.

Dit was het allereerste dossier dat ik speelde en ik was van mijn stoel geblazen. Het voelde zo realistisch aan. Ik was echt verrast. Het smaakte naar meer maar helaas is het er nog niet van gekomen.

Dilemma:

Heel interessante taken krijgen tijdens je werkplekleren maar altijd kritiek krijgen.

                    OF

Alleen maar saaie taken doen maar altijd goede commentaren krijgen.

Ja, dat is nu een heel moeilijk dilemma. Dan heb ik toch liever de saaie taken. Ik voel me liever goed dan altijd bang zijn om aan de dag te beginnen. Van een kennis weet ik dat altijd kritiek krijgen niet gezond is. Je begint je dan slecht te voelen en als gevolg begin je elke dag met een negatieve mindset. Wat je prestaties ook niet helpt. Moeilijke keuze maar ik kies toch voor het laatste.

Maandelijks zetten wij iemand van het team aan de leugendetector. Volgende aan de beurt is Jimmy. Maar wil je ondertussen wat meer weten over de Wokmoord of Jonestown? Bekijk dan zeker eens onze True Crime Blog.

Heb je door al dat lezen ook zin gekregen om een eigen moordzaak op te lossen? Check zeker onze webshop voor de meest bloedstollende cases!

Webshop